Olivenolie-pocheret laks med avocadosalsa
Til 4
4 laksebøffer
exstra-virgin olivenolie
salt
frisk kværnet peber
Avocadosalsa
4 mellemstore kryddertomater
1 lille rødløg
2 modne avocado
1/2 frisk fennikel i tynde skiver
1 dl olivenolie (ekstrajomfru selvfølgelig)
saft af 1 citron
salt og frisk kværnet peber
1 håndfuld frisk basilikum
Skær tomaterne i kvarter, hvis de har mange kerner så fjern
nogle af dem. Snit rødløg og fennikel i meget tynde skiver og skær avocadoerne
i små tern. Kom alle grøntsagerne i en skål og hæld olien over sammen med
citronsaften. Smag til med salt og peber. Lad salsaen trække, mens
laksebøfferne tilberedes. Lige inden servering tilsættes frisk basilikum.
Hvis der er skind på laksebøfferne fjernes dette og de
tørres godt. Hæld olie i en dyb pande ca. 1 cm. Sæt panden på blusset.
Når olien er fingervarm ca. 37° skrues helt ned for blusset og laksebøfferne
lægges på panden. Krydr med salt og peber og lad dem simre i olien 15-20
minutter. De skal ikke vendes, men stadigvæk være røde på overfladen, når de
serveres. Inden i er de færdige og laksekødet er lyst rosa. Fjern bøfferne
forsigtigt med en bred paletkniv og server på tallerken med 1 spsk salsa.
Honninggrillede laksebøffer med bagt chili og tomat
Til 4
4 laksebøffer
250 g kryddertomater
1 røde chili
1citrone
et par kviste frisk timian
salt, peber
2 spsk flydende honning (gerne græsk timian honning)
4 spsk olivenolie
Limemayonnaise:
4 spsk god mayonnaise
saft af 1/2 lime
1 tsk sukker
salt og peber
Læg cherrytomater og hele chili i en bradepande, skær en citron i grove tern og kom sammen med masser af frisk timian, salt og peber i bradepanden. Rør honning og olivenolie
sammen. Fordel halvdelen over tomater, citroner og chili. Bag tomaterne i ovnen
ved svag varme 150-170 grader i ca. 30 minutter. Rør ingredienserne til
mayonnaisen sammen, smag til med salt og peber og stil den koldt indtil
servering. Skub tomaterne til siden og læg laksebøfferne i fadet, tænd for
grillen. Fordel resten af olivenhonningen over koteletterne, krydr med salt,
peber og timian. Stil i ovnen og grill i 8-10 minutter eller til
bøfferne har fået farve. Hold øje med dem hele tiden, hvor meget de skal
have afhænger af størrelse. Server med citronbåde og limemayonnaise, et par kartofler og måske en lille grøn salat.
No comments:
Post a Comment